Slavica Rokvić podelila sa domaćicama recept za pinđur: Lepši nikad niste jeli, ovako je spremala njena majka
Slavica Rokvić, Foto: Instagram / rokvic.slavica

recept

Slavica Rokvić podelila sa domaćicama recept za pinđur: Lepši nikad niste jeli, ovako je spremala njena majka

Temperature polako padaju i sad je pravo vreme da prionete na pripemu zimnice

Objavljeno:

Supruga pokojnog Marinka Rokvića, Slavica Rokvić, već godinama za svoju porodicu priprema ukusnu zimnicu u kojoj uživaju svi. Njen špajz počekom zime bude prepun ukusnih pikanterija od voća i povrća u kojem se uživa tokom duge i hladne zime.

Slavica je poznata kao izuzetna domaćica i žena koje svaki trenutak slobodnog vremena koristi da uradi nešto korisno i lepo. Ona uživa u pripremi zimnice, a mnoge recepte nasledila je od svoje majke.

Jedan od njih podelila je sa svojm pratiocima na društvenim mrežama. U pitanju je čuveni pinđur, a kako ga ona sprema pogledajte u nastavku.

Potrebno je:

  • 6 kg crvenog paradajza
  • 6 kg patlidžana
  • seckane pečene paprike, otprilike
  • so, šećer i sirćetna kiselina po ukusu
  • seckani beli luk, otprilike
  • 1 l ulja

Priprema:

- Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti. U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.

Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj - objasnila je Slavica u opisu videa koji je podelila na Instagramu.

Isprobajte i vi pa javite da li vam se dopao ovaj recept ili podelite sa nama svoj.

Bonus video:

00:22

Nikola Rokvić stigao na proslavu

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.